www.ResMer.nu - Våra resor i världen

 

www.ResMer.nu

 
www.resmer.nu Skåne Småland-Blekinge 2020 Kul på Hjul - Tävlingsresultat 2020 Kul på Hjul - Tävlingspriser


   Våra resor i världen
   2020 Portugal
   2019 Chişinau, Moldavien
   2019 Andorra - Barcelona
   2019 Alunbruket, SKÅNE
   2019 Nice - Monaco
   2018 Krakow, Polen
   2018 Kap Verde
   2018 Kuba
   2017 Slovenien - Italien - SanMarino
   2017 Prag, Tjekien
   2017 Bornholm, Danmark
   2016 Indonesien - Singapore
   2016 Tallinn - Helsingfors
   2015 Ven, Sverige
   2015 Rom, Italien
   2014 Seychellerna - Dubai
   2014 Sankt Petersburg, Ryssland
   2014 Barcelona, Spanien
   2013 Bratislava - Wien
   2010 Marocko
   2008 Transsylvanien
 
LOMBOK, Indonesien januari 2016Tredje destination på vår resa var ön Lombok. Vi kom från Gili Trawangan med en liten motorbåt. Överfarten var avklarad på tio minuter och sen hade vi en taxi till hotellet förbokad.


HOTELL

Kila Senggigi Beach Hotel
Vi anlände ganska tidigt till hotellet och medan vi väntade på vårt rum undersökte vi hotellparken. Den var minst lika stor som hotellparken på Gili Trawangan och med många blommor som man bara sett som krukväxter hemma i Sverige.
Webbplats ▶


Hotellet var en statlig anläggning och hade många lokala konferenser och fester. På det viset var det intressant att se människor som var bosatta på ön och inte bara turister. Rummen var stora och hade balkong. Det rummet vi fick första natten doftade lite mögel på grund av reparationsarbeten med avlopp utanför dagen innan. Vi fick ett nytt bättre och större rum som låg närmare stranden.
UPP ▲

BESÖKSMÅL


Stranden och snorkling
Till en stor del bestod botten av döda koraller och det var en sorglig syn, men havet vi hotellets strandrestaurang bjöd på magnifik korallskog med koraller i form av höga träd som sprakade i olika färger mot bakgrunden av botten med vit sand. Mellan "träden" simmade olika fina fiskar och man kunde tillbringa timmar under vattenytan. Tyvärr hade vi inte undervattenkamera.


Halvdagsutflykt till vattenfall
Utflykten blev en besvikelse på många olika sätt. Vi bokade taxi i hotellreceptionen, det kom två män i en bil som hela tiden ville köra oss till sin by. Vi ville titta på vilda apor och ett vattenfall i bergen. Taxi körde genom smutsiga byar, vi kom till en dammig marknad där guiden köpte nötter till aporna. Säljare satt direkt på marken bland frukt, grönsaker, fisk och kött, det var mycket dammigt och varmt.


Lokal delikatess - durianfrukt. Fruktköttet luktar så illa att det är förbjudet att ha dem med på allmänna kommunikationsmedel eller på hotell. Serveras som dessert till surströmming kanske?


Sen körde vi vidare och kom upp i bergen, stannade vi vägkanten där några apor satt. De fick sina nötter.


Vid vattenfallet var det en stor parkering med matstånd och souvenirer, där hängde flera killar som var lokala guider, en av dem förde oss till vattenfallet. Vi förstod inte varför man inte fick gå själv, det var ju bara en stig och det var inte långt. Det var bara en lite vattenfall och det regnade i bergen så vi blev plaskvåta, men det var varm så det gjorde ingenting. En besvikelse till var att vi såg en stor soptipp i närheten av vattenfallet med tomma plastflaskor. Utflykten avslutades tillbaka på hotellet där mycket högre pris begärdes än det som var överenskommet. Så skriv gärna pris på papper när man bokar taxi eller någon annan tjänst!

UPP ▲

RESTAURANGER mm

Vi promenerade till byn som hade några ganska prisvärdiga restauranger, men det var ingen pittoresk by att promenera i. Det fanns ett öde torg med en nattklubb, men det lockade inte direkt. Trottoaren saknades och där det fanns fanns det höga väggkanter och det var mörkt. Så vi nöjde oss med vår strandrestaurang, det fanns levande musik på kvällarna och de hade olika temakvällar med god mat.


På lunchen serverades det stenugnsbakade pizzor och uppfriskande goda drycker.


Det fanns en annan lunch- och frukost restaurang vid poolområdet, de flesta åt lunch där.


Efter några dagar på Lombok var vi ganska nöjda, speciellt som det flöt en del sopor in på vår favoritbadplats efter helgens aktiviteter på den allmänna stranden intill. Lokalbefolkning hade picknick och de städade inte efter sig! Vi tog sista promenad till hamnen som låg bortom den allmänna stranden. Det fanns intressanta fiskar i havet under bryggan. Sedan hittade vi en marknad längs gatan som ledde till hamnen och där inköptes det ett vackert armband till ett skampris av 28 kronor. Så upplevelsen av Lombok blev lite blandad av kontraster mellan perfekta hotellmiljöer och livet utanför. Om Bali var en ren och vackrer ö, med mycket konstverk och storslagen natur, upplevdes Lombok som ett ställe där folk inte bryr sig så mycket om sin natur förutom hotellområden som var idealiskt underhållna. Nu skulle vi lämna Indonesien, ta en sista titt på Lombok från vårt flyg som skulle ta oss till landet Singapore.www.jagtrip.se
Besöksmål i Södra Sverige